T-SOFT

Vydávání knih a CD patří k jedné z aktivit nadace T-SOFT ETERNITY. Na této stránce najdete ucelený přehled naší produkce od roku 2010.

!!! Jednotlivé tituly je možno zakoupit kliknutím na obrázek obalu !!!

Tato stránka je napojena na e-shop nakladatelství MAXDORF a dalších partnerů nadace.

MEDICÍNA

KNIHA-Nebojte-se-přežít

Vstal z hrobu? Seskočil hrobníkovi z lopaty? Kolik ještě dalších výrazů máme pro situaci, kdy člověka dělila od smrti jen tenká hranice?

Zlomek vteřiny, kdy se za volantem ohlédnete po dětech na zadním sedadle. Nečekané následky banální nemoci nebo nerozvážnost či neopatrnost. Vteřina, za kterou následují měsíce v kómatu a dlouhý návrat do normálního života. Neuvěřitelné příběhy těchto lidí, kteří měli sílu přežít nemožné a lidí, kteří jim pomohli vstát z hrobu, jsou obsahem knížky, kterou držíte právě teď v ruce.

Kniha obsahuje mnoho příběhů, mnoho lidských osudů. Společného mají to, že v nějakém období se všechny odehrávaly na Oddělené následné intenzivní péče v nemocnici v Ostrově. Říkáte, že vám se to stát nemůže? Přečtěte tuto knihu a uvidíte…

Ať žijí 100mici_obálka-návrh_07_JN-TISK.indd

Kniha Ať žijí stomici vznikla během realizace projektu spolufinancovaného Evropským sociálním fondem ŽIVOT BEZ OMEZENÍ –LIFE WITHOUT LIMITES. Jejím cílem je informovat o životě lidí s vývodem v České republice a Slovenské republice. Ukázat, že se stomií žije mnoho lidí, dokázali zvládnout onemocnění a vrátit se zpět do života i do zaměstnání. Knížka má psychicky podpořit ty, kteří již stomii mají. Dodat jim odvahu a nabídnout pomoc, kterou najdou ve sdruženích stomiků.

budu živ

Budu živ tři sta let – tímto veršem básníka Jiřího Žáčka je pojmenovaná kniha, vytvořená pacientskými organizacemi ILCO, LymfomHelp, MammaHelp, OnkoUnie a Osudy.cz. Obsahuje příběhy pacientů s vážným onemocněním. Vážná témata jsou odlehčena povídkami prof. Oskara Andryska a Michala Vaněčka. Smyslem knížky je pomoci lidem, kteří se dostanou do komplikované zdravotní situace.

Mluv se mnou_obálka_final_04b.indd

Cílem knížky Mluv se mnou  je nastínit a přiblížit překážky, se kterými se během svého kontaktu s nemocí setkávají pacienti, jejich blízcí, ale i lékaři a ošetřující personál. Prostřednictvím zkušeností

všech zmiňovaných účastníků se autoři snaží zprostředkovat čtenáři pohled z všech stran „barikády“ a usnadnit tak jejich další pohyb a orientaci v českém zdravotnictví. Kniha obsahuje praktické rady pro pacienty a jejich blízké, kteří aktuálně řeší vážné onemocnění,

a dále se věnuje tématu komunikace ve zdravotnictví z pohledu všech zúčastněných subjektů.

Kniha má pomoci jak nemocnému, tak ošetřujícímu personálu, který je také někdy bezradný, jak vážnou situaci pacientovi vysvětlit. Publikaci by si měly přečíst nejen výše uvedené skupiny, ale každý, protože každý je potenciální pacient, i když si to nepřipouští.

Nemoc jako výzva

Problémy života, smrti, zdraví, nemoci a věcí souvisejících nemají jednoduchá řešení. Vlastně asi ani na žádnou obecně položenou otázku neexistuje jasná odpověď. Tato kniha chce především inspirovat čtenáře k otázkám. K otázkám, které si následně sám zodpoví. Nebo si je možná sám nezodpoví, ale objeví třeba nový prostor ve své mysli pro vlastní úvahy a bude si klást své vlastní otázky, na které bude hledat odpověď.

Praktické 2

Publikace Praktické rady pro onkologické pacienty je určena především těm čtenářům, kteří mají ve své blízkosti nemocného s nádorovým onemocněním a rádi by se lépe seznámili s touto problematikou tak, aby mu mohli být po celou dobu léčby pevnou oporou.

Autoři touto knihou pacientům i jejich rodinám a blízkým podávají jakousi pomyslnou pomocnou ruku a provázejí je na cestě od určení diagnózy, přes léčbu až k období uzdravování. Čtenářům předkládají ucelený a srozumitelný přehled informací týkajících se nádorového onemocnění, uvádějí například na jaká vyšetření je podle současné legislativy nárok a kdo je poskytuje, zmiňují se i o sociálních službách, možných příspěvcích poskytovaných státem nebo o službách hrazených zdravotní pojišťovnou, snaží se odpovědět na otázky, na které pacienti i jejich blízcí v průběhu celého procesu nemoci a léčby hledají odpovědi. O užitečnosti publikace vypovídá i to, že její druhé vydání vychází již po roce od vydání prvního.

KULTURA, HISTORIE, OSUDY

O-čem-se-nemluví

Příběhy mladých lidí s Downovým syndromem, ve kterých otevřeně vyjadřují své názory na lásku, přátelství, práci, manželství a intimní život, tedy na záležitosti, o nichž se ve společnosti běžně nemluví. Vyprávějí také o svých představách a snech, kterými by chtěli v budoucnu naplnit svůj život. Je to kniha nejen o nich pro ně, ale především pro nás „normální“. Náš svět, viděný jejich optikou je často úsměvný, ale stojí také za zamyšlení. Knihu doplňují rozhovory se zkušenými odborníky – psycholožkou, sociální pracovnicí, právníky a sexuálním poradcem.

Příběhy_Malého_Tibetu-obálka_07_pdf

Tato knížka vás vezme na dalekou cestu do Malého Tibetu. Tam v Himalájích leží pro nás, Středoevropany, docela jiný svět. Ale možná někdy máme až idealistické představy o tom, jak tam žijí mniši i obyčejní lidé. A život se rychle mění. Tam, kde ještě nedávno nebyla ani prašná cesta, už dnes po nové silnici proudí desítky aut. Vedle domů z hlíny vyrůstají betonové stavby. V této knize je mnoho příběhů, některé vypráví o minulosti Malého Tibetu, jiné popisují současné osudy lidí, a nakonec se zde objevují i přání a vize do budoucna. Jaký bude Malý Tibet, jaký by ho chtěli jeho obyvatelé mít, čeho se obávají? Společně texty, příběhy a komentáře k nim tvoří jakousi koláž, která by mohla vyjevit v nových souvislostech skutečný, současný život lidí v oblasti Ladak, někdy též nazývaný Malý Tibet, a tradici, z které čerpá. Knížku tibetských příběhů jsme realizovali ve jako společný projekt s organizací Brontosauři v Himálajích.

Pivo

Nepřehlédnutelný podíl na tvorbě hospodářského, sociálního a kulturního prostředí meziválečného Československa měli podnikatelé a manažeři třímající otěže průmyslových podniků, a právě těm je věnována publikace „Pivo, zbraně i tvarůžky“ s podtitulem „Podnikatelé meziválečného Československa ve víru konjunktur a krizí“. Vypráví životní příběhy takřka dvou desítek osobností z řad prvorepublikového podnikového managementu, které vyjadřují širokou, ba nepřebernou pestrost podnikatelských aktivit na československém území.

Hejno

Knížka Hejno bílých vran přináší poznání, že mladí lidé, kteří opustí „děcák“, jsou stejní jako jejich vrstevníci, snad více poznamenaní svojí minulostí, ale jsou to lidé schopní, ambiciózní, podnikaví. Vidíme kolem sebe spoustu mladých lidí, kteří si život mimo vlastní rodinu nevybrali, ale museli toto odloučení zvládnout. Druhý takový zlom v jejich životě přichází právě v okamžiku, kdy se o sebe „od zítřka“ už musí postarat sami. Dveře domova se jednou pro vždycky zavřou a je to jenom na nich. A právě o těch, kterým se povedlo odejít z dětského domova a vykročit k samostatnosti a úspěchu, jsou tyto příběhy.

po hlavě

Kniha Po hlavě nadoraz je životním příběhem Honzy Tománka, obyčejného kluka, který po úraze ochrnul. Přes nepřízeň osudu, nebo právě kvůli ní, začal závodit na handbiku. Je to standardní vrcholový a paralympijský sport, ale bohužel se o něm zatím moc neví a tak nemá podporu, kterou si zaslouží. Tato kniha je jednak silným lidským příběhem, povídáním o handbiku jako vrcholovém sportu a v neposlední řadě může být motivačním impulsem pro každého čtenáře.

KNIHY PRO DĚTI

KNIHA-Ztracený-Cirkus

Pohádka o tom, že peníze nejsou všechno a nemohou nikdy nahradit věrné přátelství. A taky o tom, že v životě není důležité, jak hrajete, ale s kým a proč hrajete…

Ondra a klaun

Ne každému klukovi se stane, aby nasedl do tramvaje a potkal tam klauna. A což teprve, aby ho tramvaj dovezla po staré tajné koleji ke klaunské maringotce! V knížce Ondra a klaun se právě tohle stane Ondrovi a jeho kamarádce Amálce. A nejen to. V jejich škole shánějí nového učitele a pan ředitel vůbec netuší, že Ondra s Amálkou přesvědčili klauna, aby šel k nim do školy učit. Klaunova třída je zakrátko nejlepší z celé školy a děti překvapivě začne bavit chodit do školy. Děti s klaunem zažívají nespočet příhod ve škole, v cirkusu i v zoologické zahradě. Tam se dokonce děti s klaunem účastní chytání opičáka, který sebral nějakému mrňavému pánovi kabát. Problém nastane, když se ředitel školy při návštěvě cirkusu dobrovolně přihlásí k účasti v klaunském čísle. Humorná i poučná knížka zajisté pobaví děti každého věku i jejich rodiče.

Knížka je bohatě ilustrovaná, navíc obohacena unikátní společenskou hrou, hádankami a kvízy, s kterými si malí čtenáři pořádně polámou hlavičky. Knížka je tak nejen zábavou, ale může posloužit i jako neobvyklá a veselá učebnice.

Hejkalov

Kdovíkde, možná právě kousek od vás, je modravý les. Kdybyste sem přijeli vlakem s foťákem, tužkou a blokem, teplými ponožkami a teplou čepicí, poněvadž tu je v noci celkem zima, možná byste… Možná byste dopadli jako dosud málo uznávaný profesor Hejhula. On tu totiž učinil objev hodný Nobelovy ceny. Svérázným způsobem proniká do tajemství, které je pro jedinou lidskou obyvatelku Hejkalova, vdovu Šelestákovou, denním chlebem. Když se na scéně objevuje ještě mluvící kocour, jež je napůl hejkalem, má ubohý zmatený profesor o zábavu postaráno… Anebo ne? Jisté jen je, že ve svém deníku popíše mnoho stran!

A profesorův deník je tajnou součástí celé knihy!

Skřítkové ve Zvonkové zemi

Jak to dopadne, když se podzemní permoníci vydají do bájné země štěstí? Skřítkové ve Zvonkové zemi volně navazují na předchozí knížky Pohádky ze stříbrného města a Skřítkové pod stříbrným městem. Zatímco první dvě knížky čerpají ze starých kutnohorských pověstí a dobrodružství permoníků a horníků se odehrávají v Kutné Hoře, v podzemí i ulicích starého města, v posledním dílu volné trilogie se permoníci a jejich kamarádi vydávají do bájné Zvonkové země hledat štěstí. Záhy však zjistí, že Zvonková země je v ohrožení, zmizely z ní zázračné čarodějné kuličky, a musí spojit všechny síly, aby bájnou zemi zachránili. Při svém putování potkávají celou řadu zvláštních tvorů a bytůstek, naráží dobro i zlo a snaží se vyluštit záhadu, kdo vlastně Zvonkovou zemi udržuje v beznaději. Nakonec uvidíte, že stačí málo, aby bylo vše zase v pořádku. Na závěr se s našimi hrdiny na vánoční svátky vrátíme zpátky do Kutné Hory, ale jednoduché to nebude, jeden tvoreček ze Zvonkové země totiž usnul v permonické tašce a probudil se až ve světě lidí…

Skøítkové_obálka-final.indd

Volné pokračování Pohádek ze stříbrného města zkušené autorské dvojice Petříčková-Vaněček vychází opět dílem ze starých kutnohorských pověstí a dílem se zakládá na fantazii autorů. Pohádky o skřítcích, čertech, vodnících a dalších tajemných bytostech navazují na tradice starých českých pohádek. Tento návrat ke kořenům staré české pohádkové klasiky je zabalen do kouzelných ilustrací Ondřeje Zahradníčka, ze kterých na vás dýchne kouzlo starých dobrých pohádek. Pohádky o skřítcích pod stříbrným městem přináší do záplavy moderních pohádek kouzlo pohádek jaké mají být. Tedy plné permoníků, čertů, dobrých i zlých lidí, vodníků, dokonce tu je i mlsná koza, prostě pohled do světa, který – co my víme – možná někde pod zemí a po nocích ještě v Kutné Hoře žije svým tajemným životem.

Pohádky ze

Medvědí prázdniny_obálka 01.indd

Jsou prázdniny a medvědí rodinka Brumlů z Medvědí Lhoty se vypravila na výlet až na planetu Brumlinuši, odkud kdysi dávno pozemští medvědi přiletěli. Malý Brumlík i jeho sestřička mají spoustu otázek, táta Brumla trpělivě vysvětluje, jak funguje raketa, proč je kolem Brumlinuše medová záře, i jak se mají chovat k novým přátelům. Spolu s maminkou Brumlicí ochutnávají místní dobroty, navštíví zábavný Bearland a medvíďata se dokonce vydají prozkoumat „vnitrozemí“, kde nejen že žijí zvláštní tvorové, ale zvláštně funguje i pozemská fyzika. Knížka plná veselých příhod, které jsou doplněné laskavými obrázky. Potěší a rozesměje malé děti, větší čtenáře určitě pobaví slovní hříčky nebo fantastické technické legrácky. Knížka je pro děti zábavou i nenásilným poučením.

AUDIOKNIHY PRO DĚTI

Prázdniny skončily a Vojta se musel vrátit do města a začít chodit do školy. Nepřijel však sám, vzal s sebou svého nového kamaráda Bronťu. A protože Bronťa je dráček, další dobrodružství na sebe nenechá dlouho čekat. Společně se totiž dostanou do pravěku! Poslechněte si o tom, jak se hraje prakopaná, co je to myšouk nebo jak dopadl výlet pravěkého kluka k Vojtově babičce a dědečkovi!

S Blbounem do říše pohádek_CD_Maxdorf_72

Vydejte se s Jeníčkem a Mařenkou do kouzelného lesa plného pohádek. Na cestě plné dobrodružství a neuvěřitelných setkání je doprovází pták Blboun nejapný. Že jste o něm nikdy neslyšeli? Není divu, protože žije už jen v pohádkové říši. Jeníčka a Mařenku provede nejznámějšími příběhy a zažijí opravdu legrační příhody. Společně potkají Karkulku, Sněhurku, Budulínka, čerta, vodníka a mnoho dalších bytostí.

CD namluvil Jiří Lábus.

Stejnojmennou knihu vydalo nakladatelství Fragment.

CD-Blboun-II

Jeníček, Mařenka a jejich svérázný kamarád Blboun nejapný jsou zpět a s nimi i známé postavy ze světa pohádek. Tentokrát se dozvíme pravdu o tom, jak to bylo se Šípkovou Růženkou, Otesánkem nebo Čertem a Káčou.

To pravé velké dobrodružství ale začne v okamžiku, kdy se Jeníček s Mařenkou vydají hledat zázračné bylinky na Blbounův rodný ostrov Mauricius. Chcete vědět, k čemu je budou potřebovat? Tak se pusťte do čtení!

CD namluvil Jiří Lábus. V prodeji bude zhruba od poloviny srpna.

Stejnojmennou knihu vydá v srpnu 2015 nakladatelství Fragment.

Návrat ze Zvonkové

Návrat ze Zvonkové země je závěrečnou kapitolou z knížky Skřítkové ve Zvonkové zemi. Ta volně navazuje na předchozí knížky Pohádky ze Stříbrného města a Skřítkové pod Stříbrným městem. Zatímco první dvě knížky čerpají ze starých kutnohorských pověstí a dobrodružství permoníků a horníků se odehrávají v Kutné Hoře, v posledním dílu volné trilogie se permoníci a jejich kamarádi vydávají do bájné Zvonkové země hledat štěstí. Záhy však zjistí, že Zvonková země je v ohrožení a musejí spojit všechny síly, aby bájnou zemi zachránili.

Skítkové pod stíbrným mstem-CD-booklet_07.

Pohádky ze stejnojmenné knížky vyprávějí Jan Přeučil a Eva Hrušková. Volné pokračování Pohádek ze stříbrného města zkušené autorské dvojice Petříčková-Vaněček vychází opět dílem ze starých kutnohorských pověstí a dílem se zakládá na fantazii autorů Pohádky o skřítcích, čertech, vodnících a dalších tajemných bytostech navazují na tradice starých českých pohádek. Pohádky o skřítcích pod stříbrným městem přináší do záplavy moderních pohádek kouzlo pohádek, jaké mají být. Tedy plné permoníků, čertů, dobrých i zlých lidí, vodníků, dokonce tu je i mlsná koza, prostě pohled do světa, který – co my víme – možná někde pod zemí a po nocích ještě v Kutné Hoře žije svým tajemným životem.

Pohádky ze

Když se řekne Kutná Hora, vybaví se většině lidí pověst O kutnohorských havířích, silueta chrámu sv. Barbory a nakonec královské město, v jehož útrobách se skrývají tajemné příběhy. A takové tajemné příběhy nalezneme v Pohádkách ze stříbrného města, jež by se daly překřtít i na „pověsti protkané stříbrem“.  Pohádky namluvil Jan Přeučil.

Vize…

Pomáhat, bourat mýty a předsudky, stavět mosty mezi obory, mezi minulostí a budoucností.

Domů Kontakt Ke stažení Mapa webu © 2017 Nadace T-Soft ETERNITY
vstup do administrace vytvořil Pixelfield, s.r.o. - webdesign a tvorba webových aplikací